Μαρτίνης Γεράσιμος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στο Ωδείο Κέρκυρας, στην Τάξη Πιάνου τουΑνδρέα Βλάχου. Ακολούθως, έλαβε Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης (Τάξεις ΑναστάσιουΚαζιάνη) και Φυγής (Τάξη Νικόλαου Παπαδημητρίου), όλα με Άριστα παμψηφεί.
Το 2012 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών/Ι.Π., με ειδίκευση στηνΙστορική Μουσικολογία (Κατεύθυνση Μουσικών Επιστημών). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν την «Ιστορική Μουσικολογία – Νεοελληνική Μουσική» (Τμήμα Μουσικών Σπουδών – 2016) και τη «Μεθοδολογία Κριτικής & Έκδοσης Ιστορικών & Αρχειακών Πηγών» (Τμήμα Ιστορίας – 2019), τις οποίες ολοκλήρωσε με Άριστα και Ακαδημαϊκή Υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses ιστορικής και συστηματικής μουσικολογίας, ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ιστορικών συνθετικών τεχνικών και πρακτικών σύνθεσης παλαιάς μουσικής, καθώς και σύγχρονων τεχνικών σύνθεσης και ενορχήστρωσης, με καταξιωμένους διδάσκοντες (JimSamson, PeterSeymour, EgertPoehlmann, AndrewBarker, EleonoraRocconi, KennethOwenSmith, JacobdeHaan, Θεόδωρος Αντωνίου, Χάρης Ξανθουδάκης, Ιωσήφ Παπαδάτος κ.ά.)
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διαλέξεις και επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα καιτο εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικάμουσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και στον τοπικό Τύπο.
Έχει παραδώσει διδακτικό έργο στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Ιστορίας τουΙονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας τουΠρογράμματος ανάδειξης της επτανησιακής μουσικής κληρονομιάς, που υλοποιεί τοΤμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας &Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Είναι, επίσης, τακτικός συνεργάτης του Τμήματος Εκδόσεων του Οργανισμού ΜεγάρουΜουσικής Αθηνών και υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας«Μάντζαρος». Στο Ωδείο Κέρκυρας διδάσκει Αρμονία και Φυγή (Φούγκα), από το σχολικό έτος 2013-2014 μέχρι και σήμερα.

Corfu Conservatory since 1894

MORE TEACHERS

Κοσκινάς Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988 και το 1998 πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη Φ.Ε. «MANTZAΡΟΣ» απ’ τους Γ. Κούρκουλο (θεωρητικά)

Χυτήρης Κίμων Γεράσιμος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε βιολί με τον Γεώργιο Βραδή και τον Γιάννη Βατικιώτη, ανώτερα θεωρητικά με τους Δημήτρη Δαπέργολα και Κωνσταντίνο Νόνη,

Σουέρεφ Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σουέρεφ γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατέχει πτυχίο ειδικού Αρμονίας  και Αντίστιξης από το Ωδείο Κερκύρας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.