Κόλα Ρεντόνα

Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών. Το 1994 της απονέμεται δίπλωμα βιολιού από το Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων “JordanMisja” και την ίδια χρονιά εισάγεται στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, συνεχίζοντας τις σπουδές της με  τους  RolandXhoxhi και  BardhaDenizi,  από  όπου  και  αποφοιτά το 1998  με άριστα παμψηφεί (10/10) αποκτώντας τον τίτλο “Violiniste”.

Παρακολούθησε τάξεις δεξιοτεχνίας (masterclasses) διακεκριμένων σολίστ όπως MarkLubotsky και WinfriedRüssman.

Από το 1993 έως 1999 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοτηλεόρασης των Τιράνων, καθώς και της αποτελούμενης από νέους σολίστ Καμεράτας  «Οι βιρτουόζοι των Τιράνων», με πολυάριθμες εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ  στην  Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σουηδία κ.α. (στην Ουγγαρία η Καμεράτα διακρίθηκε με  1ο  βραβείοκαι “SummaCumLaude”) .

Από το 1999 μένει μόνιμα στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει το καλλιτεχνικό και διδακτικό της έργο. Μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) από το 2006 όπου και διδάσκει στη σχολή εγχόρδων, παράλληλα έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Ωδείου Κέρκυρας, Ορχήστρα Δήμου Κέρκυρας ,  την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου καθώς και με άλλες φιλαρμονικές της Κέρκυρας.Επίσης, από το 2018 είναι μέλος της ορχήστρας “AlbanianExcellence”, η οποία αποτελείται από διακεκριμένους Αλβανούς μουσικούς που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Το 2010 με τον τσελίστα, και σύζυγό της, Αμβρόσιο Βλαχόπουλο δημιουργούν το  κουαρτέτο  “IONEnsemble” το όποιο παρουσιάζεται, αυτοτελώς, σε εκδηλώσεις της πόλης ή συνεργαζόμενο με άλλα μουσικά σωματεία στην Κέρκυρα, την Αθήνα, την Κεφαλονιά, τους Παξούς και την Αλβανία.

Το διάστημα 2003-2004 διδάσκει στο Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου παράλληλα συμμετέχει στην Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος καθώς και σε σύνολα μουσικής δωματίου έως και το 2007.

Από το 2000 δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Λευκίμμης και στο Ωδείο Δήμου Φαιάκων καθώς και στο Ιόνιο Ωδείο. Το διδακτικό της έργο τιμήθηκε ιδιαιτέρως, όταν μαθήτριά της έλαβε το 1ο και 2ο βραβείο σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς. Από το 2015 διδάσκει κλασικό βιολί και μουσική δωματίου στο Ωδείο Κέρκυρας. Είναι μόνιμη καθηγήτρια βιολιού στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Corfu Conservatory since 1894

MORE TEACHERS

Βλαχόπουλος Αμβρόσιος

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο σε ηλικία 10 ετών με τους Βασίλη Λύκο, SørenHansen και Χρήστο Σφέτσα. Το 1995 εισέρχεται στην Ακαδημία Μουσών Τεχνών