Κλήμη Φλωρίντα

Η Φλωρίντα Κλήμη γεννήθηκε στα Τίρανα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών.
Το 1981 ολοκλήρωσε τη δωδεκάχρονη μουσική εκπαίδευση με ειδικότητα βιολί στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων «J.Misia». Μετά από επιτυχείς εξετάσεις συνεχίζει τις σπουδές της στο Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών στα Τίρανα με ειδικότητα στο βιολί, απ’όπου έλαβε το Πτυχίο με βαθμό Άριστα ως εκτελεστής σολίστ, ως παιδαγωγός και ως εκτελεστής στην ορχήστρα. Στις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Αλβανία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία κ.α. Επίσης υπήρξε από το 1985 έως το 1991 μέλος των Α’βιολιών της Ορχήστρας της Ραδιοτηλεόρασης των Τιράνων και έπειτα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων.
Από το 2004 έως το 2008 διατέλεσε Κοντσερτίνο (Α’Εξάρχων) της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων. Παράλληλα από το 2006 έως σήμερα είναι Κοντσερτίνο (Α’εξάρχων) της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας.
Εκτός από την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως σολίστ και μουσικός ορχήστρας, είναι ενεργή και στον παιδαγωγικό τομέα. Από το 1985 έως το 1991 ήταν Καθηγήτρια Βιολιού και Πρόεδρος των Εγχόρδων στο Μουσικό Σχολείο Τιράνων και από 1992 έως σήμερα είναι Καθηγήτρια βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας.
Από το 1996 έως το 2010 ήταν Καθηγήτρια Βιολιού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας / Παράρτημα Κέρκυρας και από το 2010 συνεχίζει στο Ωδείο Κερκύρας. Επίσης από το 2002 είναι Καθηγήτρια βιολιού στη σχολή εγχόρδων, υπεύθυνη της Σχολής Εγχόρδων και μαέστρος της Μαθητικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας. Οι μαθητές της έχουν βραβευτεί πολλαπλώς σε Πανελλαδικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν σπουδάσει μετά από επιτυχείς εξετάσεις σε αναγνωρισμένες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και έχουν διαπρέψει ως μέλη διακεκριμένων ορχηστρών, ως σολίστες και ως καθηγητές.

Corfu Conservatory since 1894

MORE TEACHERS

Βλαχόπουλος Αμβρόσιος

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο σε ηλικία 10 ετών με τους Βασίλη Λύκο, SørenHansen και Χρήστο Σφέτσα. Το 1995 εισέρχεται στην Ακαδημία Μουσών Τεχνών