Ρουβάς Σπυρίδων

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» και στα Ωδεία Κέρκυρας και Ιόνιο, απ’ όπου έλαβε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών και Διεύθυνσης Μπάντας, Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης και Δίπλωμα Τρομπονιού.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Σύνθεση και κάτοχος του Diploma ALCM in Conducting του LondonCollege of Music. Επίσης σπούδασε Διεύθυνση Μπάντας στην LiberaAccademia DAS, της AssociazioneMusicaleAmadeus, στο Fermo της Ιταλίας.

Έχει συνθέσει έργα για μπάντα, συμφωνική ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου, φωνητική μουσική, μουσική για παιδικό θέατρο και σχολικές παραστάσεις και σχολικά τραγούδια. Επίσης, έχει μεταγράψει για μικρά και μεγάλα σύνολα πνευστών έργα πολλών συνθετών της Επτανησιακής Σχολής, με στόχο την ανάδειξη και διάδοση του έργου τους. Έργα και μεταγραφές του εκδίδονται από την SheetMusicPlus (www.sheetmusicplus.com) και J.W. Pepper (www.jwpepper.com).
Το έργο του “Prelude for Meditation”, για συμφωνική μπάντα, μοιράστηκε το 2ο βραβείο στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα που διοργάνωσε το 2014 η Φ.Ε. “Μάντζαρος”, ενώ έχει συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης. Από το 2003 υπηρετεί ως καθηγητής μουσικής στην Α’/θμια Εκπαίδευση, ενώ από το 2004 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά στο Ιόνιο Ωδείο και από το 2019 στο Ωδείο Κέρκυρας. Από το 2004 ως το 2017 υπηρέτησε ως Αρχιμουσικός στον Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού. Tον Ιανουάριο του 2014 προσελήφθη ως Υπαρχιμουσικός στη Φ.Ε. “Μάντζαρος” ενώ από τον Ιούνιο του 2019 είναι Αναπληρωτής Αρχιμουσικός. Επίσης, από τον Σεπτέμβρη του 2018 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού της Χορωδίας Κέρκυρας. Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε Συνέδρια καθώς και ομιλίες για διάφορα ιστορικά και επιστημονικά θέματα που αφορούν το χώρο της Μπάντας, ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο με θεματολογία Μπάντα – Μουσική – Κοινωνία – Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών (ΠΑΣΥΔΑΥΦΟ) και της WASBE (World Association of Symphonic Bands and Ensembles). Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα της διατριβής: “Έργα για Σύνολα Πνευστών: Έρευνα, Επεξεργασία/Διασκευή, Εκδοτική Επιμέλεια και Εκτέλεση”.

Ωδείον Κέρκυρας από το 1894

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μιχάλης Μιχαλόπουλος

Ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος ξεκίνησε της μουσικές του σπουδές (θεωρητικά και τρομπέτα) σε ηλικία 9 ετών, αρχικά στη Φ.Ε. Κέρκυρας και αργότερα στη Φ.Ε. Καποδίστρια. Συνέχισε

Κοσκινάς Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988 και το 1998 πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη Φ.Ε. «MANTZAΡΟΣ» απ’ τους Γ. Κούρκουλο (θεωρητικά)

Χυτήρης Κίμων Γεράσιμος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε βιολί με τον Γεώργιο Βραδή και τον Γιάννη Βατικιώτη, ανώτερα θεωρητικά με τους Δημήτρη Δαπέργολα και Κωνσταντίνο Νόνη,