Ρεσιτάλ κόρνου και τούμπας των καθηγητών του Ωδείου Κερκύρας Άγγελου Κοσκινά και Σάκη Μυρώνη

Τα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το Ωδείο Κερκύρας, στα πλαίσια του εορτασμού των 130 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει ρεσιτάλ κόρνου και τούμπας με τους καθηγητές του Ωδείου, Άγγελο Κοσκινά (κόρνο) και Σάκη Μυρώνη (τούμπα).
Στο πιάνο η πιανίστα Χρύσα Γρένδα.
Θα ακουστούν έργα των Bach, Chappot, Plog, Krol, Saint-Saens και Mozart.
Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας στις 19.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Βιογραφικά
ΣΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1972. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” με δάσκαλο τον Χ. Ρούτση. Συνέχισε τις σπουδές του στην Τούμπα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητή τον Νίκο Ζερβόπουλο, απ’ όπου και αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί”. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη “Ηochschule Für Music Und Theater Hannover” με καθηγητή τον prof. J. Bjorn–Larsen και βαθμό ΑΡΙΣΤΑ-“Sehr gut”.
Έχει παρακολουθήσει master classes στη Τούμπα αλλά και τη μουσική δωματίου με τους: D. Wick, J. Marcellus, R. Bobo, M. Ericcson, H. Jan Renes, I.Bousfield, B. Van Dijk, J. Bylund, F. Mills ,R.Szentpali και Α.Fozzi.
Έχει υπάρξει μέλος της ορχήστρας Δ. Βόλου, της Α.Σ.Ο.Ν και των κουιντέτων χάλκινων πνευστών “ΟΡΦΕΑΣ” και “ΠΙΝΔΑΡΟΣ”. Κατά περιόδους έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Φιλαρμονική ορχήστρα της “Πράγας”, την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Μέχρι το 2013 ήταν μέλος της “Ορχήστρας των Χρωμάτων” και μόνιμος συνεργάτης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και της ένωση “Ελλήνων Μουσουργών”. Από το 2007 έως το 2022 ήταν μέλος του κουιντέτου χάλκινων πνευστών ΜELOS BRASS. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων από τον Ιούνιο του 2014, μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και μόνιμος συνεργάτης της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Κερκύρας.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
Γεννήθηκε το 1996 στην Κέρκυρα. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα θεωρίας και κόρνου στη Φ.Ε. Μάντζαρος το 2004 με δάσκαλο το Γεώργιο Κούρκουλο. Τον Ιούνιο του 2016 πήρε το δίπλωμα του στο κόρνο με βαθμό Άριστα και Α’ Βραβείο, έχοντας καθηγητή τον Κώστα Σίσκο, και τον Μάιο του 2019 πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση Κόρνο, με καθηγητή τον Αντώνη Λαγό και βαθμό Άριστα, 9,4/10.
Έχει πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Αναστάσιο Καζιάνη, Αντίστιξης με καθηγητή τον Σπύρο Ρέγγη και Φυγής (Φούγκας) με καθηγητή τον Γεράσιμο Μαρτίνη, φοιτώντας στο Ωδείο Κέρκυρας. Έχει εμφανιστεί ως έκτακτος με την ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., αλλά και της Κ.Ο.Α. (ως βοηθός του πρώτου κορνίστα), ενώ έχει διατελέσει 1ο κόρνο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ι.Π.
Από το 2016-2020 εργάστηκε στην Ε.Λ.Σ. με σύμβαση ορισμένου χρόνου, καλύπτοντας τη θέση του 2ου-4ου Κόρνου.
Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, αλλά και με την ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Από τον Μάιο του 2020, εργάζεται σε μόνιμη θέση στην ορχήστρα της Κ.Ο.Θ, ως Tutti 2o-4o κόρνο.
ΧΡΥΣΑ ΓΡΕΝΔΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία “Hanns Eisler” Βερολίνου, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη με το δίπλωμα πιάνου (Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο) και σύνθεσης ( Άριστα παμψηφεί). Έχει κερδίσει 2o βραβείο στο διαγωνισμό “Hanns Eisler” για ερμηνεία σύγχρονης μουσικής. Ως συνθέτης συμμετείχε με έργα της σε συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Όπερας Βερολίνου, ενώ ως πιανίστα εμφανίζεται σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Σουηδία) σε σημαντικές αίθουσες όπως: Cite de la musique Paris, Barbican Center London, Sage Gateshead Newcastle, Town Hall Birmingham. Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Ν. Σμύρνης και το Ορφείο Αθηνών. Διετέλεσε διδάσκουσα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. Έχει συνεργαστεί με τη Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα, τις Σπέτσες και τη Χίο, το φεστιβάλ Ticino Musica στην Ελβετία και το Studio Όπερας της Μουσικής Εβδομάδας Λευκάδας.
Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ωδείον Κέρκυρας από το 1894

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΧΑΛΚΙΝΟΝ ΑΛΩΣ”

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία θρησκευτικής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο) από στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ Όπερας

«Από τη λύπη στη χαρά… Οπερατικές μετατροπίες με οδηγό μια φωνή και ένα πιάνο» Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το Ωδείο Κέρκυρας, στα πλαίσια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Ανοιξιάτικο ταξίδι σε έξι χορδές”

Συναυλία σπουδαστών σχολής κλασικής κιθάρας, τάξη Γιάννη Γισδάκη Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Κίμων Χυτήρης Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Φραγκίσκου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »