ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθηγητής του Ωδείου Κερκύρας ο αρχιμουσικός Μιχάλης Μιχαλόπουλος.

Στο Ωδείο Κερκύρας θα διδάξει Ενοργάνωση και Διεύθυνση Μπάντας από τον Σεπτέμβριο ο αρχιμουσικός Μιχάλης Μιχαλόπουλος. Έχοντας ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό και μια έντονη διεθνή παρουσία, ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος, θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του ιδρύματος του οποίου κάποτε υπήρξε σπουδαστής.

Ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος ξεκίνησε της μουσικές του σπουδές (θεωρητικά και τρομπέτα) σε ηλικία 9 ετών, αρχικά στη Φ.Ε. Κέρκυρας και αργότερα στη Φ.Ε. Καποδίστρια.

Συνέχισε της εγκύκλιες σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Κέρκυρας, στο Ελληνικό και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας πνευστών στο Instituto Superiore Europeo Bandistico (ISEB) στο Τρέντο της Ιταλίας, με διάσημους μαέστρους της οι: Jan Cober, Carlo Pirola, Gianni Carracristi, Andrea Loss, καθώς και στο Libera Accademia D.A.S. στο Fermo της Ιταλίας με κορυφαίους ιταλούς Αρχιμουσικούς της οι S. Livi, Fulvio Creux και Mirco Barani.

Παρακολούθησε Master Class διεύθυνσης, ενοργάνωσης και ρεπερτορίου ορχήστρας πνευστών:

στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και Η.Π.Α. με παγκοσμίου φήμης συνθέτες και μαέστρους της οι Bert Appermont, Felix Hauswirth, Jean-Marie Tomasi, Jose R. Pascual-Villapalana, Bart Piqueur, Robert W. Smith, Phillip Sparke, Andrea Loss, Jacob de Haan, Ronald Johnson και Danny Galien.

Υπήρξε για 20 χρόνια (1997-2017) δάσκαλος θεωρίας μουσικής και τρομπέτας, καθώς και Αρχιμουσικός και διευθυντής σχολείων στη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» ενώ από τον Μάρτιο του 2021 είναι πλέον Αρχιμουσικός της.

Συναυλίες που έχει διευθύνει με την Φ.Ε. Καποδίστριας:

Στο Μέγαρο Μουσικής Βέροιας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο Tae Kwon Do των Ολυμπιακών χώρων της Αθήνας, στο Θέατρο Παλλάς Αθηνών, στο θέατρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας, Στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ της Λυρικής Σκηνής καθώς και στην Σλοβενία και Τουρκία.

Διεύθυνε συναυλίες με :

Το 16μελές σύνολο χάλκινων πνευστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,

Την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Στο εξωτερικό διεύθυνε συναυλίες με:

Την Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών της Σεβίλλης, την νεανική μπάντα Baden-Württemberg Γερμανίας, την νεανική ορχήστρα πνευστών της Ομοσπονδίας Φιλαρμονικών Σικελίας, την Ορχήστρα Πνευστών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αϊόβα (ΗΠΑ)

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ιταλία διεύθυνε:

Την Wind Symphony Πανεπιστημίου της Βόρεια Αϊόβα ΗΠΑ, της Ορχήστρες Πνευστών στην Mezzocorona, Teresso, Cavalese, Dossobuono, Salò, Bussolegno, Fermo Ιταλίας.

Έχει διδάξει ως καθηγητής σε σεμινάρια διεύθυνσης-ενοργάνωσης-ρεπερτορίου ορχήστρας πνευστών:

Στην πόλη Guillena της Ισπανίας, στην Καλαμαριά (με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμαριάς), στη Λευκωσία με τη Συμφωνική Μπάντα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικής.

Συμμετείχε ως προσκεκλημένος εισηγητής σε διαδικτυακά σεμινάρια διεύθυνσης- ενοργάνωσης – ρεπερτορίου πνευστών:

Στην Ελλάδα, στη Βαλένθια της Ισπανίας και στην Κατάνια της Σικελίας.

Σημαντικές διακρίσεις είναι και η συμμετοχή του:

  1. Στην Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διαγωνισμού Μουσικής Μπάντας της Γενεύης ως ο μοναδικός Έλληνας μαέστρος 2021-2022.
  2. Στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Σύνθεσης για Συμφωνικά Εμβατήρια που διοργανώθηκε από την La Grande Banda del Cilento στην Ιταλία το 2021.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει της συμμετάσχει σε συναυλίες με χορωδίες της η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, η Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας, η Χορωδία του Δήμου Κέρκυρας και η Παιδική Χορωδία St Florianer στη Βιέννη.

Το έργο του περιλαμβάνει τρεις (3) πρωτότυπες συνθέσεις για ορχήστρα πνευστών και περισσότερες από χίλιες διακόσιες (1200), διασκευές, μεταγραφές, για ορχήστρα πνευστών, καθώς και μεταγραφές για σύνολα πνευστών, που παίχτηκαν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Πορτογαλία και Αμερική.

 

Κέρκυρα 28 Αυγούστου 2022

Ωδείον Κέρκυρας από το 1894

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΧΑΛΚΙΝΟΝ ΑΛΩΣ”

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία θρησκευτικής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο) από στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ Όπερας

«Από τη λύπη στη χαρά… Οπερατικές μετατροπίες με οδηγό μια φωνή και ένα πιάνο» Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το Ωδείο Κέρκυρας, στα πλαίσια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Ανοιξιάτικο ταξίδι σε έξι χορδές”

Συναυλία σπουδαστών σχολής κλασικής κιθάρας, τάξη Γιάννη Γισδάκη Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Κίμων Χυτήρης Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Φραγκίσκου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »