Γκούσης Ανδρέας

Γεννήθηκε στο Weinheim της Γερμανίας από Κερκυραίους γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία ήλθε σε επαφή με τη μουσική στη Γερμανία. Στην Κέρκυρα ξεκίνησε μουσική στην Παλιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας θεωρία και κόρνο. Εν συνεχεία στο Ωδείο Κέρκυρας αρμονία και αντίστιξη .Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στην ηλικία των 17 χρονών με την κ.Βαρβάρα Γκαβάκου με υποτροφία της Δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας και απέκτησε δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί και 1 βραβείο.

Υπήρξε μέλος της παλαιάς Φιλαρμονικής, της συμφωνικής ορχήστρας του δήμου Κέρκυρας ,της δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας ,της χορωδίας Fons Musicalis. Tο ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τόσον ρόλους όπερας «Δέσπω» του Π. Καρρέρ, «LaTraviata»G.Verdi, «BastienundBastienne» W.A. Mozart, ελληνικής οπερέτας Βαφτιστικός του Θ. Σακελαρίδη, μιούζικαλ «Cabaret», τον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπα» του Άλκη Μπαλτά , «Τα μαθήματα πατριδογνωσίας» του Περικλή Παπαδόπουλου, Lieder, όσο και πολλά soli σε requiem και λειτουργίες σε έργα των:Mozart,Schubert, Beethoven, Haydn, Purcell, Faure,Ramirez,Orff κ.α. Από το 2002 είναι υπεύθυνος φωνητικής διδασκαλίας της δημοτικής χορωδίας KέρκυραςSanGiacomo και από το 2017 της δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ. Είναι καθηγητής μονωδίας του Ωδείου Κέρκυρας ενώ παράλληλα ίδρυσε το 2003 και διευθύνει μέχρι και σήμερα την χορωδία Ανεμομύλου«Θωμάς Φλαγγίνης».Έχει πραγματοποιήσει ήδη 2 ατομικά ρεσιτάλ όπερας και Lieder το 2015 και 2016. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μονωδίας με τους Κώστα Πασχάλη, ChristaLudvig, RachelYakar, GerdaHartman, Δημήτρη Χωραφά, SusanBulloc,ΧριστόφοροΣταμπόγλη κ.α. καθώς και διεύθυνσης παιδικής χορωδίαςστα πλαίσια της θερινής ακαδημίας που διοργανώνει το Ιόνιο πανεπιστήμιο με τους DoreenRaoκαι YoshihitoKinoshita. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα τουConservatoireCollegiumτου Παρισιού, τουΔήμου Αθήνας , Κέρκυρας,την Παλαιά Φιλαρμονική,την Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος,την φιλαρμονική ένωση Καποδίστριας, το MelosBrass την μαντολινάτα του Περιβολίου, του μουσικού Γυμνασίου,ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα του ιονίου πανεπιστημίου κ.α.. Από το 2019 σπουδάζει στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου στην κατεύθυνση της διεύθυνσης μικτής –επαγγελματικής χορωδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Δημήτρη Κτιστάκη.

Ωδείον Κέρκυρας από το 1894

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Τριάντης Σωτήρης

Ο Σωτήρης Τριάντης γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών.