Άνθης Σωκράτης

Γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1952.Σπούδασε τρομπέτα στη Φ. Ε. Μάντζαρος με δάσκαλο το Θανάση Βογιατζόπουλο και στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή το Δημήτρη Κάφυρη, απ΄ όπου πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψημφεί και Α΄ βραβείο, όπως επίσης ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Φ. Νάκας.
1976-2013. Κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής σκηνής, της Εθνικής συμφωνικής ορχήστρας της Ε. Ρ. Τ. της ορχήστρας των Χρωμάτων και της ορχήστρας Καμεράτα του Μεγάρου Αθηνών.
Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες εντός και εκτός Ελλάδος όπως με την Gewand House στην Λειψία, την ορχήστρα ALEA III της Βοστώνης, την ορχήστρα δωματίου της Στουτγκάρδης, στο GarnegieHall της Ν. Υόρκης, QueenElizabethHall στο Λονδίνο, SallePleyer στο Παρίσι, Palais des Baeux- Arts στις Βρυξέλλες, YostuyaKumin στο Τόκυο κ.α.
1976-1995. Μόνιμος συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι σε όλες τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις των έργων του.

 1. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου Ν. Χ. Μάντζαρος.
 2. Ιδρυτικό μέλος του κουϊντέτου χάλκινων πνευστών MelosBrass, με το οποίο ηχογράφησε οκτώ CDs με έργα κυρίως Ελλήνων συνθετών.
  1995-2000. Μέλος της κριτικής επιτροπής των Διεθνών διαγωνισμών για την ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ορχήστρα Νέων της Μεσογείου.
  2000-2010. Ηχογράφησε τέσσερα προσωπικά CDs με έργα κυρίως Ελλήνων συνθετών. Ένα εξ΄ αυτών με την Εθνική συμφωνική ορχήστρα της Ε. Ρ. Τ., με κοντσέρτα για τρομπέτα και συμφωνική ορχήστρα Ελλήνων Συνθετών.
  2003–2014. Καλλιτεχνική διεύθυνση με το MelosBrass της Διεθνούς θερινής μουσικής Ακαδημίας της Κέρκυρας για χάλκινα πνευστά, όπου συνεργάστηκε με διεθνώς καταξιωμένους σολίστ και καθηγητές όπως οι, FritsDamrow, ReinholdFriedrich, Chris Martin, HansGansch, JamesThompson, BoNilson, TimofeiDokshitzer, EricRuske, ChristianLindberg, MichelBecquet, JayFriedman, BenvanDijk, JensLarsen, WalterHilgers κ.α.
  2008-2010. Καλλιτεχνική Διεύθυνση με το MelosBrass του Φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  2009- 2012 Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωδείο Φ. Νάκας της Κέρκυρας.
  1978- Δίδαξε τρομπέτα στο Ωδείο Αθηνών, Ελληνικό Ωδείο, Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Φ. Νάκας, Ωδείο Αγ. Παρασκευής και Ωδείο Κερκύρας.
  1997- Διδάσκει τρομπέτα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  2013- Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Φ. Ε. Μάντζαρος.
 3. Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ωδείον Κέρκυρας από το 1894

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Φαρούγγιας Σπυρίδων

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος με τους Γεώργιο Κούρκουλο, Χρήστο Ρούτση και Όθωνα Γκόγκα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Ραυμόνδη

Κοσκινάς Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988 και το 1998 πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στη Φ.Ε. «MANTZAΡΟΣ» απ’ τους Γ. Κούρκουλο (θεωρητικά)

Καίσαρης Νικόλαος

Ο Νικόλαος Καίσαρης γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11/12/1987 και τα πρώτα του μουσικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία 9 ετών από την Φ.Ε. «Καποδίστριας» (θεωρία-τρομπόνι-ευφώνιο).